Het beste is om de lege tonercartridge zo snel mogelijk en zo goed mogelijk te verpakken. Het liefste in de eigen binnen verpakking, dit is vaak een plastic zak met luchtcompartimenten. Deze geven een tonercartridge volop bescherming. De toner in deze zak weer in de kartonnen doos doen. U kunt dat deze doos weer goed dicht doen en versturen.

Als u meerdere lege cartridges op wil sturen, zorg er voor dat deze strak tegen elkaar in 1 doos komen te liggen. Het is niet goed voor een tonercartridge om tijdens het vervoer tegen elkaar te botsen. Er kan veel aan een tonercartridge beschadigen waardoor er geen goede afdruk meer mogelijk is. Dit zijn we graag voor.

Wat kan er eventueel misgaan? Veel tonercartridges zijn voorzien van een drum, dat is die glasachtige rol in een samengestelde tonercartridge. Als op de drum beschadigingen komen dan ziet u dit steeds terug komen op papier. Het hoeft maar een klein putje op de drum te zijn en deze ziet u dan elke 4 tot 5 cm terug komen op papier.

Waar kan ik nog meer opletten? Ook zijn er tonercartridges waar u, ipv een drum, een zwarte, rubberachtige rol ziet zitten. Deze rol verzorgt ervoor dat er poeder op de drum komt. Als deze zwarte rol maar iets uit het lood komt te staan dan ziet u dit weer terug dat 1 kant van het papier veel lichter is van afdruk.

Waarom een lege tonercartridge snel verpakken? De drum gaat in kwaliteit snel achteruit als u hem voor lange tijd open in het licht laat liggen. Dit gaat u terugzien op papier dat er horizontale banen in het printwerk zit. Dus een lege tonercartridge graag zo snel mogelijk verpakken.